Gepubliceerd op 29 Maart 2018

Mortex en tadelakt worden vaak met elkaar vergeleken, maar zijn eigenlijk heel verschillende toepassingen.

Mortex is een minerale micro-mortel en is gemaakt van natuurlijke kalk wat een "beton ciré" look geeft. Deze toepassing wordt op het einde zowel geschuurd als gepolijst.

Tadelakt is een traditionele Berberse waterdichte glanspleister die bestaat uit natuurlijke minerale kalk met kleurpigmenten. De techniek wordt al duizenden jaren gebruikt in o.a. badhuizen in Marokko.

Beide technieken zijn volledig waterdicht en zijn perfecte oplossingen voor douche tot zwembad. Tadelakt zal echter niet passen op alle ondergronden en vraagt meer onderhoud, terwijl Mortex op zo goed als alle ondergronden kan geplaatst worden. Mortex biedt eindeloze vorm- en kleurmogelijkheden. Ze kunnen beide zowel binnen als buiten en ook op meubilair of trappen worden toegepast!
 

EEN ALTERNATIEF
Om dezelfde look te bekomen, bestaan er ook alternatieve technieken, zoals Aqua Sensa van Boss Paints. Dit product is op basis van cement en kwarts en heeft als voordeel heel hard en zeer krasvrij te zijn. Deze toepassing kan ook mat uitgevoerd worden en biedt een heel breed kleurenpallet, net zoals Mortex en tadelakt. Aqua Sensa kan op bijna alle ondergronden toegepast worden met uitzondering van hout en metaal.
Bekijk hier alvast enkele van onze realisaties met Mortex, tadelakt of Aqua Sensa

Indien u er meer over wenst te weten, aarzel dan niet om ons te contacteren. We geven u graag gepast advies en oplossingen.